YMPÄRISTÖ & ERIKOISKUORET

 

Yleisimpien kuorimallien lisäksi on saatavissa laaja valikoima kirjekuoria erikoisemmilla mitoilla ja eri materiaaleista valmistettuna erilaisiin käyttötarkoituksiin.
Kirjekuorenkin valinnassa voi ottaa huomioon ympäristöseikat ja laadultaan arvokkaamman oloiset- ja tuntuiset kirjekuoret ovat omiaan kutsukuoriksi. Seuraavassa muutamia ympäristö- ja erikoiskuorilaatuja.

ERIKOISKUORET

Munken

Kaikki Munken kuoret ovat FSC-sertifioituja.
Munken-kuoret tulevat Munkendalsin paperitehtaalta Ruotsista. Munkenissa panostus on designissa ja luonnollisuudessa. Saatavilla kolmena eri värisävynä: Polar (kirkkaanvalkoinen), Lynx (luonnonvalkoinen) ja Pure (kerma).

Munken valkoimasta löytyvät myös paperit ja kartongit vastaavilla sävyillä. (yleisimmät kuorikoot + neliökuoret 175x175 mm)

Scandia 2000

Kaikki Scandia kuoret ovat FSC-sertifioituja.
Scandia-kuorien vahvuutena on laajaneliökuori valikoima. Scandiaa löytyy kolmena eri värisävynä: White (kirkkaanvalkoinen), Natural (luonnonvalkoinen) ja Ivory (kerma).

Scandia 2000 -valkoimasta löytyvät myös paperit ja kartongit vastaavilla sävyillä. (yleisimmät kuorikoot + neliökuoret 155x155, 170x170 ja 220x220 mm)

Terreus

Terreus kirjekuoren yleisimmät sävyt ovat kirkkaanvalkoinen ja luonnonvalkoinen. Hieman rouheapintainen kuori sopii mainiosti esim. kutsukuoriksi ja sileäpintaiset kuoret ovat hillityn tyylikkäitä. Terreus on suomalainen Joutsenmerkitty tuote joka sopii siis ottaa huomioon myös ympäristöystävällistä kuorivaihtoehtoa valitessa.
Terreuksella on myös laaja valikoima eri sävyisiä ja sileämmillä/rouheammilla pinnoilla varustettuja kartonkeja, sekä kirjeenvaihtoon soveltuvia papereita. (yleisimmät kuorikoot + 114x318 mm kirkvalk. Smooth)

Conqueror

Conqueror on värisävy- ja pintavalikoimaltaan laajimpia erikoiskuorien perheitä (Laid, Stonemarque, Contour, CX22, Wove, Iridescent, Bamboo ja 100% Recycled). 100% kierrätyskuidusta valmistettu Recycled- ja FSC-merkitty Bamboo -designkuoret sopivat ympäristötietoiseen kirjeenvaihtoon.

Conquerorilta löytyvät myös vastaavat paperit ja kartongit. (yleisimpiä kuorikokoja vaihdellen laatukohtaisesti)
 

Turvakuoret

Turvakuori on omiaan lähetyksiin joiden sisältöä ei haluta vahingossakaan muiden kuin vastaanottajan nähtäväksi. Turvakuorien vuoripainatus on käytännössä täysin läpinäkymätön. Turvakuori ei ole avattavissa ilman kuoressa olevan turvaperforoinnin rikkoutumista.

Turvakuoret ovat pinnaltaan valkoisia ns. normikuoria. (C5, C4, C5ikk) 

muita saatavilla olevia erikoiskuoria esim:

Rives
Curious
Skin
Colorit
Cocoon