AINEISTOINFO

OHJEITA ONNISTUNEEN PAINOAINEISTON TEKOON

Painettavan aineiston voi toimittaa meille juuri sellaisessa muodossa kuin se sinulla on. Me teemme siitä painoaineiston. Mikäli käytössäsi on jokin taitto-ohjelma, alla olevat ohjeet auttavat sinua rakentamaan hyvän painoaineiston.

TIEDOSTOMUODOT

Ensisijainen suositeltava tiedostomuoto on PDF. Muita suositeltavia ovat TIF, JPEG, EPS, AI ja PNG. Kuvien resoluutio eli tarkkuus olisi hyvä olla 300dpi (pistettä per tuuma). PDF:n muodostus tapahtuu tulostamalla joko suoraan PDF:ksi tai käyttämällä joistain ohjelmista löytyvää EXPORT- eli VIE-toimintoa.

VÄRIASETUKSET 4-VÄRI- JA MV-TÖISSÄ

Mikäli painotyö halutaan värillisenä, aineistossa on pyrittävä käyttämään neliväri- eli CMYK-värimaailmaa. Tällöin halutut sävyt toistuvat mahdollisimman hyvin. Jos aineistossa käytetään RGB-värejä, sävyt saattavat muuttua hieman, koska tällöin RGB-värimaailma simuloidaan CMYK-väreillä. Nelivärityönkulussa käytämme Europe ISO Coated FORGA 39-väriprofiilia mutta sen sisällyttäminen aineistoon ei ole pakollista. Mustavalkotöissä aineistossa on suositeltavaa käyttää ensisijaisesti harmaasävykuvia, koska nelivärikuvissa saattaa ilmetä liiallista tummuutta ja kuvan tukkoisuutta.

VIHKOTÖISSÄ HUOMIOITAVAA

Vihkotöissä sivumäärän tulee aina olla neljällä jaollinen (8, 12, 16, 20, 24 jne). Ellei painettavia sivuja ole tarpeeksi, tyhjiä sivuja on lisättävä siten, että jaollisuus toteutuu. Aineisto tulee toimittaa sivuttain, ei aukeamittain. Kannet ja sisäsivut voivat olla erillisinä PDF:nä.

Kysy lisää